Αχλάδια με παγωτό και σοκολάτα

Χρόνος : 10-15’

Μερίδες : 4

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 ώριμα κίτρινα αχλάδια
  • 50 ml νερό
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 4 μπάλες παγωτό βανίλια
  • 4 κ.σ. λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Κόβουμε κάθε αχλάδι σε έξι ίδια κομμάτια χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε.

Προθερμαίνουμε το plancha/griddle και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 5′.

Τοποθετούμε τα κομμάτια αχλαδιού στην πλάκα και μετά τα ροδίζουμε τα για 4 λεπτά από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε λίγο νερό στην πλάκα καθώς το μαγείρεμα εξελίσσεται και η θερμοκρασία ανεβαίνει για να παραχθεί ατμός, ο οποίος θα επιτύχει το μαγείρεμα των αχλαδιών χωρίς να καούν.

Πασπαλίζουμε τα κομμάτια αχλαδιού με καστανή ζάχαρη και καραμελώνουμε τα από όλες τις πλευρές.

Σερβίρουμε τα αχλάδια όμορφα χρυσαφένια με μια μπάλα παγωτό βανίλια και μια κουταλιά λιωμένης σοκολάτας!

Οδηγίες για το τέλειο BBQ!

Ακόμη και στη σημερινή εποχή με τα μοναδικά σκαμπανεβάσματα, αλλά ένα είναι σίγουρο: Ο Έλληνας θα ψήσει! Βρισκόμαστε στο μέσον της ψηστικής περιόδου και με αφορμή το μπάρμπεκιου του Σαββατοκύριακου, αυτές είναι οι βασικές συμβουλές μας για σωστό ψήσιμο με φίλους!

Διατηρείτε τα υλικά σας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

Αφήστε τα κρέατα, λαχανικά και ψάρια να φτάσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν τα τοποθετήσετε στην ψησταριά σας. Με αυτό τον τρόπο θα ψήνονται ομοιόμορφα, γρηγορότερα και νοστιμότερα. Βγάλτε τα από το ψυγείο και αφήστε τα σε ένα πλατώ προστατευμένα από έντομα, για μισή ώρα περίπου έως ότου έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Προθερμάνετε καλά την ψησταριά σας

Είτε πρόκειται για bbq με κάρβουνα ή με υγραέριο, είναι πολύ σημαντικό να έχετε ζεστάνει καλά τις σχάρες/πλάκες πριν βάλετε τα ψητά σας. Αν οι σχάρες/πλάκες δεν είναι αρκετά ζεστές, δεν θα πετύχετε τα πολυπόθητα ριγέ σημάδια της σχάρας/πλάκας. Αν χρησιμοποιείτε μαντεμένιες σχάρες περιμένετε ώς ότου το ψητό σας αποκολληθεί από μόνο του πριν το γυρίσετε.

Μην λυπάστε τα καρυκεύματα

Η διαφορά του μπάρμπεκιου σε σχέση με την κλασική μαγειρική στην κουζίνα είναι οι έντονες γεύσεις του. Μην φοβηθείτε να προσθέσετε αλάτι, πιπέρι και άλλα μπαχαρικά σε αρκετά μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που θα βάζατε αν μαγειρεύατε στην κουζίνα σας. Είναι σημαντικός παράγοντας επιτυχίας ενός καλού μπάρμπεκιου. Μην τα λυπηθείτε.

Μην τα σερβίρετε αμέσως

Ανεξάρτητα το πόσο λαχταριστό δείχνει το μπριζολάκι, το ψάρι ή το παϊδάκι που έχετε βάλει μόλις ψήσει και θέλετε να αρπάξετε απευθείας από τη φωτιά, μήν το κάνετε! Συγκρατηθείτε!

Αφήστε ψητά σας να ξεκουραστούν για 5-6 λεπτά πριν τα σερβίρετε. Στον χρόνο αυτό θα σταματήσει η διαδικασία του μαγειρέματος και τα ζουμιά τους θα ανακατανεμηθούν και θα γίνουν πιο ζουμερά και ομοιόμορφα σε όλο τους το πάχος. Εμπιστευτείτε μας!

Η θερμοκρασία του κρασιού

Το κρασί που θα απολαύσετε στο μπάρμπεκιου πρέπει να είναι σε θερμοκρασία 2-3οC χαμηλότερη από ότι συνήθως γιατί η ζέστη της εποχής αλλά και της ψησταριάς θα το κάνουν να ζεσταθεί γρηγορότερα.

Κρατήστε τα κόκκινα κρασιά σας ελαφρώς δροσερά βάζοντάς τα στο ψυγείο για μισή ώρα πριν το σερβίρισμα. Φροντίστε με σαμπανιέρες ή με παγοκύστες να κρατήσετε τα λευκά και τα ροζέ κρασιά σας σε χαμηλή θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματος.

 

Καλά ψησίματα!

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα Plancha/Griddle

  • Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το νέο Plancha/Griddle σας για την προετοιμασία ενός γεύματος, πρέπει να πλύνετε, να ξεπλύνετε και να στεγνώσετε καλά την αποσπώμενη μαντεμένια πλάκα.
  • Προθερμάνετε το για λίγα λεπτά πριν τοποθετήσετε τα ψητά σας στη μαντεμένια πλάκα. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποτρέψετε την εμφάνιση καυτών σημείων στην πλάκα που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά το ψήσιμο σας.
  • Καλό θα ήταν να κόβετε το φαγητό σας σε λεπτές φέτες για να αποτρέψετε το κάψιμο-μαύρισμα της επιφάνειας ενώ η μέση να παραμένει ωμή. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε μια ωραία ψημένη επιφάνεια χωρίς πικρή κρούστα και σωστά ψημένο το εσωτερικό του.
  • Πάντα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα ψητά σας από υγρασία (νερά) πριν τα τοποθετήσετε στο Plancha/Griddle και λαδώστε με ελαιόλαδο με ένα πινέλο την επιφάνεια που θα ψήσετε.
  • Τοποθετήστε απαλά το φαγητό σας στο griddle με λαβίδες για να αποφύγετε τρυπήματα με πηρούνες στο ψητό που θα επιτρέψουν στους χυμούς του να φύγουν και έτσι να στεγνώσει.
  • Όταν προετοιμάζετε μπριζόλες ή μεγάλα κομμάτια κοτόπουλου, πρέπει να τα τοποθετείτε πάντα σε απόσταση τουλάχιστον 1-1,5 cm.
  • Κατά μέσο όρο, πρέπει να περιμένετε περίπου δύο λεπτά για να προετοιμάσετε μια λεπτή μπριζόλα πριν την γυρίσετε.
  • Μόλις τα ψητά σας απελευθερώνονται αβίαστα με τη χρήση λαβίδας, θα ξέρετε ότι έχει έρθει η στιγμή για γύρισμα. Κατά μέσο όρο, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 2 ή 3 λεπτά πριν προσπαθήσετε να μετακινήσετε ψητό.
  • Ανασηκώνετε το ψητό σας μέχρι τη μέση με λαβίδες για να ελέγξετε αν είναι ώρα. Επίσης η κατάλληλη στιγμή για να γυρίσετε τα ψητά σας θα εξαρτηθεί από τον τύπο των τροφίμων που προετοιμάζετε.

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τη στιγμή που κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός τέλειου ψησίματος και ενός υπερβολικού  ψησίματος.

Χρόνοι ψησίματος

  • Κρέας κοτόπουλου πάχους 2,5 cm 5 έως 10 λεπτά
  • Χοιρινό 5 έως 7 λεπτά
  • Λουκάνικα 5 λεπτά
  • Μπριζόλα πάχους 2,5 cm 3 έως 5 λεπτά
  • Λαχανικά 3 έως 4 λεπτά
  • Burgers 3 λεπτά
  • Γαρίδες 2 έως 3 λεπτά

Εάν παρατηρήσετε ότι το φαγητό σας αρχίζει να καίγεται, γυρίστε το αμέσως και χαμηλώστε τη φωτιά.

Θερμοκρασία ψησίματος σε plancha/griddle

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος πρέπει να προσέχετε τη θερμοκρασία. Είναι σημαντικό να αφήσετε αρκετή θερμότητα να φτάσει μέσα στο ψητό, κάτι που θα κάνει το γεύμα σας ασφαλές για κατανάλωση.

Οι ιδανικές θερμοκρασίες για λίγα πιο κοινά ψητά:

  • Πουλερικά ~74 C
  • Κιμάς  ~71 C
  • Βόειο κρέας, αρνί, χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας ~ 63 C
  • Οστρακοειδή ~63 C

Το Plancha/Griddle με μαντεμένια επιφάνεια είναι ιδανική ψησταριά για Breakfast-Lunch-Dinner.Ψήστε κρέατα-ψάρια-λαχανικά-burgers-pancakes-tacos-λουκάνικα-τυριά-φρούτα και πολλά άλλα!

Καλή σας όρεξη!

Italian Style Burgers με Provolone σε Plancha/Griddle

Italian Style Burgers με Provolone σε Plancha/Griddle

Χρόνος 15′
Μερίδες 4

Θα χρειαστείτε

  • 4-8 φέτες μπέικον
  • 3/4 του φλυτζανιού σάλτσα BBQ της αρεσκείας σας
  • ½ του φλυτζανιού Mayonnaise
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 8 χονδρές φέτες Salami
  • 4 λεπτές φέτες προσούτο
  • 8 χοντρές φέτες τυρί Provolone
  • ½ μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 4 ψωμάκια brioche
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το Plancha/Griddle σας σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
  • Τσιγαρίστε τη μία πλευρά μπέικον με λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο ψήστε το για 3-4 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε τη μαγιονέζα, χυμό λεμονιού, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα BBQ της αρεσκείας σας.
  • Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά ομοιόμορφα.
  • Αναποδογυρίστε φέτες του μπέικον και προσθέστε άλλη μία κουταλιά της σούπας σάλτσα BBQ της αρεσκείας σας.
  • Προσθέστε 2 φέτες σαλάμι και 1 φέτα προσούτο και στη συνέχεια συμπληρώστε με 1 ή 2 κομμάτια τυρί provolone
  • Καλύψτε με ένα μεταλλικό κάλυμμα (basting cover) για να λιώσει.
  • Ψήστε ελαφριά τα ψωμάκια brioche.
  • Για να φτιάξετε, προσθέστε λίγο από μίγμα σάλτσας που φτιάξατε στο φρυγανισμένο κάτω ψωμάκι και στη συνέχεια λίγο μαρούλι και κόκκινο κρεμμύδι.
  • Από πάνω βάλτε το σαλάμι με το προσούτο και το λιωμένο τυρί.
  • Προσθέστε 1 ή 2 φέτες από bacon πάνω στην κορυφή.
  • Αν θέλετε, προσθέστε περισσότερη σάλτσα στο πάνω ψωμάκι και σερβίρετε ζεστό.

Απολαύστε!

 

Το B.B.Q. αλλιώς..

Τί κι άν δεν έχετε αυλή η κήπο για να βάλετε τη ψησταριά σας..

Τώρα με τα Plancha/Griddles μπορείτε να ψήσετε το ίδιο νόστιμα όπως στα κάρβουνα με τη μαντεμένια πλάκα που διαθέτουν ακόμη και στο μπαλκόνι σας εύκολα, γρήγορα και υγιεινά!

tacos in plancha/griddle recipe

Σπιτικά TACOS στο Plancha/Griddle σου

Πεντανόστιμη συνταγή για homede tacos στο Plancha/Griddle σου!

  • Ξεκινάς προθερμαίνοντας plancha/griddle σου
  • Aφού κάψει, ζεσταίνεις λάδι και προσθέτεις κρεμμύδι να τσιγαρισθεί για 2-3 λεπτά
  • Προσθέτεις ψιλοκομμένο κοτόπουλο με τοματίνια
  • Βάζεις αλατοπίπερο και ότι μυρωδικά σου αρέσουν
  • Προσθέτεις πιπεριές και σοτάρεις μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά
  • Προσθέτεις σάλτσα taco seasoning ή το δικό σου μείγμα και ανακατεύεις όλα τα υλικά
  • Στρώνεις τα tacos, το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο plancha/griddle σου και βάζεις από μια κουταλιά της σούπας φασόλια στο κάτω μέρος
  • Μπορείς, φυσικά, να μη βάλεις καθόλου τα φασόλια αλλά, προσθέτουν πολύ στη γεύση και κάνουν το πιάτο πιο χορταστικό
  • Μοιράζεις το μείγμα από το κοτόπουλο σε κάθε taco (σχεδόν μέχρι επάνω) και πασπαλίζεις με μπόλικο τυρί τριμμένο τυλίγοντας τα
  • Ψήνεις για 12-14 λεπτά, μέχρι να δεις ότι το τυρί έχει λιώσει εντελώς και σερβίρεις με ότι έχεις επιλέξει από ρίξεις από πάνω φρέσκο κρεμμυδάκι, μαρούλι ή κόλιανδρο

Είσαι έτοιμος!

Τόσο εύκολα!

Καλή επιτυχία!

Τα έξι στάδια του ψησίματος

Δείτε αναλυτικά πώς επιτυγχάνετε ψήσιμο Blue ή Blue rare ή Seared, Rare, Medium Rare, Medium, Medium Well και Well done

Ως βασικά, έχουν θεσπιστεί έξι στάδια ψησίματος για το μοσχάρι, που είναι και τα πιο διαδεδομένα:

  • Blue ή Blue rare ή Seared: Το κρέας έχει περάσει από δυνατό τηγάνι, όμως στο εσωτερικό του είναι ακόμη σχεδόν κρύο και σχεδόν ωμό σε 46°C.
  • Rare: Η εξωτερική όψη του κρέατος έχει γκρίζο προς καφετί χρώμα και το εσωτερικό του είναι κόκκινο με αρκετά υγρά και λίγο ζεστό. Η θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος δεν ξεπερνά τους 49°C–53°C.
  • Medium Rare: Στο κέντρο του κρέατος η θερμοκρασία του είναι στους 54°C-57°C και έχει έντονο ρoζ χρώμα.
  • Medium: Σκούρο καφέ χρώμα στο εξωτερικό του κρέατος και στο κέντρο ανοιχτό ροζ στους 58°C – 62°C.
  • Medium Well: Το κέντρο του κρέατος φτάνει στους 63°C – 67°C και υπάρχει μια ευδιάκριτη διχρωμία, με το εξωτερικό σκούρο και το κέντρο του ανοιχτό ροζ.
  • Well done: Η θερμοκρασία έχει φτάσει στους 68°C – 71°C και δεν υπάρχει έντονη διχρωμία ανάμεσα στο κέντρο και στο εσωτερικό του.

Η αλήθεια είναι πως στην χώρα μας οι περισσότεροι προτιμούν το κρέας καλοψημένο. Γεγονός στο οποίο οφείλεται πολλές φορές το ξηρό και στεγνό αποτέλεσμα στο κρέας, το οποίο έχει χάσει όλους τους χυμούς και την γευστικότητά του.

Χοιρινό και Κοτόπουλο:
Σε ότι αφορά στο χοιρινό και το κοτόπουλο, οι ιδανικές θερμοκρασίες ψησίματος είναι 63°C για το χοιρινό και 73°C για το κοτόπουλο.

Στην περίπτωση που θέλουμε να μαγειρέψουμε ολόκληρο το κοτόπουλο και θέλουμε να ελέγξουμε τη θερμοκρασία του, βυθίζουμε το θερμόμετρο σε δύο διαφορετικά σημεία.

Πρώτα στο στήθος του, που χρειάζεται και τον περισσότερο χρόνο για να ψηθεί, και που είναι και το πιο επίφοβο κομμάτι για να στεγνώσει. Ύστερα, ελέγχουμε την περιοχή κοντά στις κλειδώσεις που βρίσκονται τα μπούτια. Με την ίδια λογική ελέγχουμε και τη θερμοκρασία στο χοιρινό.

Εάν για παράδειγμα έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι κρέας, βυθίζουμε το θερμόμετρο στο κέντρο του, και όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 63°C τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά.

  • Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και όταν αποσύρουμε το κρέας από τη φωτιά, αυτό συνεχίζει για ένα μικρό διάστημα να μαγειρεύεται.
  • Υπάρχει η πιθανότητα να αναπτυχθούν μικρόβια στην επιφάνεια του κρέατος όσο είναι ακόμα ωμό και εκτεθειμένο στο οξυγόνο και το φως. Τα μικρόβια αυτά “πεθαίνουν” όταν η θερμοκρασία της επιφάνειας φτάσει τους 70oC και άνω και αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: είτε ακουμπώντας το κρέας σε καυτό τηγάνι από όλες τις μεριές είτε βουτώντας το σε νερό που βράζει για 30-60 δευτερόλεπτα πριν το μαγειρέψουμε. Με αυτούς τους δύο τρόπους, το κρέας μας παραμένει ασφαλές. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει πάντα η επιλογή υψηλής ποιότητας κρέατος.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Άμεσου και του Έμμεσου ψησίματος;

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Άμεσου και του Έμμεσου ψησίματος;

Ανάλογα με τον τύπο φαγητού που θέλετε να μαγειρέψετε με το μπάρμπεκιου σας, ενδέχεται να είναι δυνατές δύο μέθοδοι ψησίματος.
Άμεσο και έμμεσο ψήσιμο.

Ο τύπος της συσκευής σας είναι σημαντικό όταν θέλετε να ασκήσετε έμμεσο μαγείρεμα. Πράγματι, θα χρειαστείτε μπάρμπεκιου με καπάκι για να προσομοιώσετε ένα σύστημα θερμότητας που κυκλοφορεί όπως σε φούρνο.
Ας ανακαλύψουμε μαζί τις λεπτομέρειες αυτών των δύο μεθόδων μαγειρέματος.

Άμεσο ψήσιμο

Το άμεσο μαγείρεμα είναι το πιο δημοφιλές σύστημα μαγειρέματος σε όλο τον κόσμο σε μπάρμπεκιου με κάρβουνο ή φυσικό αέριο.
Πράγματι, αρκεί το φαγητό να τοποθετείται ακριβώς πάνω από την πηγή θερμότητας. Η χρήση ανοιχτού μπάρμπεκιου σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη σχάρα σας και να την αναποδογυρίζετε για να μαγειρέψετε.
Προσέξτε για φλόγες που θα κάψουν τα εδέσματα σας αντί να τα ψήσουν απαλά.

Επιλέγοντας άμεσο μαγείρεμα με κλειστή ψησταριά, μπορείτε να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα, λόγω της καλύτερης διανομής θερμότητας. Ως αποτέλεσμα, το έδεσμα σας θα ψηθεί και από τις δύο πλευρές, θα διατηρήσει περισσότερο χυμό στο εσωτερικό του και θα είναι λιγότερο στεγνό.

Το άμεσο μαγείρεμα παραμένει μια γρήγορη μέθοδος μαγειρέματος. Σας συνιστούμε να το χρησιμοποιείτε για ψητά που είναι λεπτά ή απλά πρέπει να ψηθούν σε σύντομο χρόνο.
Αποφύγετε το μαγείρεμα για περισσότερο από 30 λεπτά.

Για να σας δώσουμε μερικά παραδείγματα τροφίμων που είναι ιδανικά για αυτόν τον τύπο μαγειρέματος, μπορούμε να αναφέρουμε: λουκάνικα, μπιφτέκια, κεμπάπ, κοτολέτες, χοιρινές μπριζόλες και βόειο κρέας. Αλλά και λαχανικά, ψάρια και άλλα ευαίσθητα τρόφιμα όπως γαρίδες ή άλλα θαλασσινά.

Όπως μπορείτε να δείτε, το άμεσο μαγείρεμα είναι ιδανικό για πολύ μεγάλο αριθμό τροφίμων. Τι γίνεται όμως με το έμμεσο ψήσιμο;

Έμμεσο ψήσιμο

Όπως το άμεσο, το έμμεσο ψήσιμο δεν φέρνει το φαγητό σε επαφή με την πηγή θερμότητας. Είναι περισσότερο θέμα μαγειρικής, όπως σε παραδοσιακό φούρνο.
Το έμμεσο μαγείρεμα είναι δυνατό με μπάρμπεκιου με κάρβουνο και μπάρμπεκιου αερίου, με μόνη διαφορά να διατηρείτε μια ξεχωριστή κρύα περιοχή όπου θα τοποθετείται το φαγητό.

Το μπάρμπεκιου αερίου είναι η απλούστερη συσκευή για έμμεσο μαγείρεμα. Πράγματι, στη Somagic, όλα τα μπάρμπεκιου μας έχουν τρεις ή τέσσερις εστίες.
Απλά πρέπει να ενεργοποιήσετε μόνο τον αριστερό και τον δεξιό καυστήρα της ψησταριάς σας. Στη συνέχεια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το φαγητό σας πάνω από τον καυστήρα που σβήσατε και να κλείσετε το καπάκι.

Για ψησταριές με κάρβουνο, μόλις χωνευτούν τα κάρβουνα, συγκεντρώστε τα στη μία πλευρά της συσκευής σας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το φαγητό σας απέναντι από τα κάρβουνα και κλείστε το καπάκι. Θυμηθείτε να αφήσετε τον εξαερισμό ανοιχτό.
Λάβετε υπόψη ότι, για έμμεσο μαγείρεμα, είναι απαραίτητο να έχετε ένα μοντέλο μπάρμπεκιου με κάλυμμα, για να δημιουργήσετε ένα ανακλώμενο σύστημα θερμότητας μέσα του.

Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος είναι πιο υγιεινή, επειδή το λίπος δεν πέφτει πάνω στα κάρβουνα, αποφεύγοντας τις φλόγες που συνήθως καίνε τα ψητά σας και τις αναθυμιάσεις που εκλύονται. Το φαγητό χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ψηθεί, αλλά το μαγείρεμα είναι τέλεια ομοιόμορφο. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρό δίσκο αλουμινίου που περιέχει νερό μέσα στο μπάρμπεκιου για να υγράνετε τα μέρη με μεγάλο χρόνο μαγειρέματος.

Το έμμεσο μαγείρεμα είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τεμάχια βοείου κρέατος, στήθους πάπιας, ολόκληρου ψαριού, ποδιών, μηρών κοτόπουλου και ακόμη και ολόκληρων κοτόπουλων.

Μοντέλα ψησταριών που υποστηρίζουν το έμμεσο ψήσιμο είναι τα παρακάτω..[/vc_column_text]

Manhattan 450GPI Ψησταριά Υγραερίου Somagic

660.00
343269GPI
Κωδικός : 343269GPI Για αυτούς που αναζητούν ένα μπάρμπεκιου

Excel Duo Grill μαντεμένια ψησταριά κάρβουνου Somagic

195.00
375738
Κωδικός : 375738 Μαντεμένια ψησταριά κάθετου ψησίματος (αντικριστό) με

Australia Ψησταριά Υγραερίου Somagic

280.00
366844
Κωδικός : 366844 Η ψησταριά υγραερίου Australia της Somagic
[/vc_column][/vc_row]

πως καθαριζω το bbq?

Πώς καθαρίζω το BBQ ?

Πώς καθαρίζω το BBQ ?

Η διατήρηση της ψησταριάς σας σε καλή κατάσταση είναι πολύ σημαντική.

Στην αρχή και στο τέλος της θερινής περιόδου, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το μπάρμπεκιου σας για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της συσκευής σας.
Επίσης, η τακτική συντήρηση καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν βοηθάει το μαγείρεμα να γίνεται σωστά.

Θα δούμε μαζί πώς να καθαρίζουμε εύκολα και αποτελεσματικά όλα τα μέρη του μπάρμπεκιου σας, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε με τον καλύτερο τρόπο.

Καθαρισμός της σχάρας

Είτε ψησταριά με κάρβουνο είτε με φυσικό αέριο, υπάρχει ένα στοιχείο που δεν αλλάζει ποτέ, και αυτό είναι οι σχάρες/πλάκες μαγειρέματος.
Είναι σημαντικό να καθαρίσετε τη σχάρα/πλάκα πριν από κάθε χρήση, καθώς τα υπολείμματα κρέατος και καμένου λίπους είναι αρκετά επιβλαβή για την υγεία. Είτε πρόκειται για χάλυβα είτε από χυτοσίδηρο, ο καθαρισμός της σχάρας είναι απλός αν ακολουθήσετε τις οδηγίες που ακολουθούν.

Για καλύτερα αποτελέσματα, σας συνιστούμε να πάρετε μια συρμάτινη βούρτσα.

  • Κατ ‘αρχάς, πρέπει να θερμάνετε τις σχάρες για να μαλακώσουν τυχόν κατάλοιπα που υπάρχουν πάνω τους.
    Ο ευκολότερος τρόπος είναι να κάνετε αυτό το βήμα αμέσως μόλις ψήσετε στο μπάρμπεκιου σας.
  • Τοποθετήστε τη σχάρα στη χαμηλή θέση, πλησιέστερα στις φλόγες και αφήστε τις να τη ζεστάνουν καλά.
  • Κατόπιν, αφαιρέστε τη σχάρα από τη φωτιά και περιμένετε να κρυώσει λίγο πριν τη βουρτσίσετε με τη συρμάτινη βούρτσα σας. Εάν συντηρείτε τακτικά τη σχάρα σας, ο καθαρισμός μπορεί να τελειώσει εκεί.
  • Ωστόσο, σας συνιστούμε να βυθίσετε τη σχάρα σε μια λεκάνη που περιέχει ένα μείγμα νερού και απολιπαντικού. Προτιμήστε τη μαγειρική σόδα με τη δοσολογία: ένας όγκος μαγειρική σόδας για πέντε όγκους νερού.
    Αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον δύο ώρες πριν βγάλετε τη σχάρα για να την καθαρίσετε στο τέλος με ένα σφουγγάρι.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε τις σχάρες σας στο πλυντήριο πιάτων αφού τις θερμάνετε και τις βουρτσίσετε πρώτα με τη συρματόβουρτσα σας.

Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι για την υγεία σας το βήμα αυτό και συνηθίστε να καθαρίζετε τη σχάρα σας τακτικά και με αυτόν τον τρόπο ώστε να γίνεται μια αυτόματη διαδικασία και όχι μια δουλειά.

Καθαρισμός του κορμού της ψησταριάς

Τώρα που ξέρετε πώς να συντηρήσετε σωστά τη σχάρα σας, ο καθαρισμός του κορμού της ψησταριάς και των καυστήρων θα είναι πολύ γρήγορος.
Σας συνιστούμε να καθαρίζετε το μπάρμπεκιου και τους καυστήρες στην αρχή και στο τέλος της θερινής περιόδου, καθώς και μία φορά το μήνα, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης σας.

Μπάρμπεκιου με κάρβουνο

Ευτυχώς, τα μπάρμπεκιου με κάρβουνο καθαρίζονται πολύ εύκολα.

  • Για να το κάνετε αυτό, μετά την τελευταία σας χρήση, περιμένετε 24 ώρες για να είναι κρύο και αδειάστε τις στάχτες.
  • Εάν έχουν μείνει υπολείματα στον πάτο της ψησταριάς, τρίψτε τα με συρματόβουρτσα.
  • Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα νερού και απολιπαντικού.
    Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν όγκο μαγειρικής σόδας ή σόδας αραιωμένο σε πέντε όγκους νερού.
  • Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε το κάτω μέρος της δεξαμενής με ένα σφουγγάρι εμποτισμένο στο μείγμα σας, ξεπλύνετε καλά και αφήστε το να στεγνώσει. Αυτό ήταν.

Μπάρμπεκιου υγραερίου

Όσον αφορά το μπάρμπεκιου υγραερίου, πρέπει να καθαρίσετε τους καυστήρες μαζί και το δοχείο.
Η μέθοδος είναι απλούστερη από ό, τι για μπάρμπεκιου με κάρβουνο.

  • Όταν κρυώσει το μπάρμπεκιου, ξεκινήστε αποσυνδέοντας την φιάλη αερίου, στη συνέχεια αδειάστε τα υπολείμματα και τέλος αποσυναρμολογήστε τους καυστήρες χρησιμοποιώντας τις οδηγίες για τη συσκευή σας εάν είναι απαραίτητο.
  • Χρησιμοποιήστε το ίδιο διάλυμα για απολίπανση, δηλαδή, ένα μέρος μαγειρικής σόδας ή σόδας αραιωμένο σε πέντε μέρη νερού.
  • Θα χρησιμοποιήσετε ένα μέρος για να καθαρίσετε το κάτω μέρος της δεξαμενής με ένα σφουγγάρι.
  • Στο άλλο μέρος, θα βυθίσετε τους καυστήρες σε αυτό και θα το αφήσετε να δράσει για δύο ώρες πριν τα τρίψετε απαλά με ένα σφουγγάρι.
  • Στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό και αφήστε το να στεγνώσει.
  • Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι βουλωμένες οι οπές τους και να τα ξαναβάλετε στη θέση τους.

Καλά ψησίματα!

Πώς να διαλέξω την ιδανική ψησταριά για κάρβουνα?

Η επιλογή μπάρμπεκιου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πράγματι, η αγορά πλημμυρίζει με διαφορετικές προτάσεις, σε διαφορετικές τιμές και επομένως διαφορετικής ποιότητας.

Ωστόσο, έχετε περιορίσει την έρευνά σας για ψησταριές με κάρβουνα και αυτό είναι μια εξαιρετική επιλογή. Στη Somagic, διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα ψησταριών με κάρβουνο, ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Αλλά πιθανώς αναρωτιέστε πώς να το κάνετε.

Πρώτα απ ‘όλα, η διάσταση
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά BBQ είναι το μέγεθός του. Πράγματι, ανάλογα με το μοντέλο, η επιφάνεια μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Είναι σημαντικό να καθορίσετε εκ των προτέρων τον αριθμό των επισκεπτών με τους οποίους είναι πιθανό να χρησιμοποιήσετε το μπάρμπεκιου σας.

Με ένα μπάρμπεκιου που είναι πολύ μικρό, θα ξοδέψετε πολύ περισσότερο χρόνο πίσω από τις ψησταριές και λιγότερο χρόνο με τους καλεσμένους σας.

Η επιλογή αξεσουάρ και εξαρτημάτων
Πρέπει να σκεφτείτε όλα όσα θα σχετίζονται με το μπάρμπεκιου. Ίσως το θέλετε σε τροχοφόρο καλάθι ή με σταθερό πόδι. Αυτό είναι ένα σημαντικό κριτήριο κατά την αποθήκευση της ψησταριάς, για παράδειγμα, ή εάν ο άνεμος είναι αντίθετος, για να αλλάξετε τον προσανατολισμό της συσκευής σας και να μην υποφέρετε από τον καπνό κατά τη διάρκεια ενός γεύματος.

Αν θέλετε να μαγειρέψετε και να ψήσετε ταυτόχρονα, με ή χωρίς θερμόμετρο, αυτό που πρέπει να ψάξετε είναι το μπάρμπεκιου με καπάκι. Ανάλογα με το πόση χρήση πρόκειται να κάνετε από το μπάρμπεκιου σας, ένα συρτάρι στάχτης μπορεί να κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη.

Παρεμπιπτόντως, έχετε ακούσει για το Turbomagic; Πρόκειται για ένα σύστημα ταχείας ανάφλεξης για μπάρμπεκιου με κάρβουνο, έναν ανεμιστήρα που λειτουργεί με μπαταρία και επιταχύνει τη δημιουργία γρήγορων κάρβουνων.

Και τέλος, χρειάζεστε ράφια στο πλάι για να στηρίξετε το ποτήρι σας κατά το μαγείρεμα ή το πιάτο με φαγητό που περιμένει να μαγειρευτεί; Μόλις απαντηθούν αυτές οι ερωτήσεις θα είστε σε θέση να διαλέξετε ψησταριά από μια πολύ μικρότερη γκάμα μοντέλων.

Τι επίστρωση θέλετε; Όσον αφορά το υλικό, θα πρέπει να κάνετε την επιλογή σας μεταξύ μαντεμιού και χάλυβα.

Τα χαλύβδινα μοντέλα είναι τα πιο κοινά και δημοφιλή επειδή έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι εύκολο να συντηρηθούν.

Τα μοντέλα από μαντέμι είναι επίσης πολύ δημοφιλή επειδή είναι παχύτερα και ισχυρότερα από τα μπάρμπεκιου από χάλυβα. Αναλυτικότερα:

 

Ιδιότητες Μαντεμιού

 

  • Πετυχαίνει ομοιόμορφη κατανομή θερμoκρασίας
  • Διατηρεί την θερμοκρασία περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο υλικό
  • Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή.
  • Δεν διαβρώνεται, δεν σκουριάζει. Αντέχει στην υγρασία (ιδανική για παραθαλάσσια μέρη).

 

Πλεονεκτήματα στο Ψήσιμο

 

  • Ειδικός σχεδιασμός για ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας σε όλη την επιφάνεια της ψησταριάς
  • Μεγάλη διάρκεια διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας λόγω μοναδικών ιδιοτήτων μαντεμιού
  • Το ψήσιμο στο μαντέμι δίνει ιδιαίτερη – ομοιόμορφη γεύση στα ψητά
  • Αναδεικνύει την γεύση των ψητών διατηρώντας τα θρεπτικά συστατικά τους
  • 40% Οικονομία στα κάρβουνα

Τι γίνεται με την κάθετη ψησταριά; Στη Somagic είμαστε όλοι περήφανοι που μπορούμε να σας προσφέρουμε μια σειρά ποιοτικών μπάρμπεκιου, φτιαγμένα στη Γαλλία.

Το κάθετο μαγείρεμα είναι ένα σύστημα μαγειρέματος που είναι λιγότερο επικίνδυνο για την υγεία, καθώς οι φλόγες δεν είναι πιθανό να έρθουν σε άμεση επαφή με το φαγητό. Το κάθετο μπάρμπεκιου προσελκύει όλο και περισσότερους ανθρώπους που αναζητούν μια πιο υγιεινή μέθοδο μαγειρέματος.

Back to Top

μαντεμενιο τηγανι

τηγανι μαντεμι

ψησταρια υγραεριου

ψησταριεσ υγραεριου

ψησταρια υγραεριο

ψησταρια

Search For Products

Product has been added to your cart