Ψησταριές κάρβουνου

Η επιλογή μπάρμπεκιου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πράγματι, η αγορά πλημμυρίζει με διαφορετικές προτάσεις, σε διαφορετικές τιμές και επομένως διαφορετικής ποιότητας.

Ποια τελικά είναι τα κριτήρια για να επιλέξω μια ψησταριά κάρβουνου που θα μου δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα ψησίματος και θα μου επιτρέψει να ψήσω τα πάντα πχ πίτσα, ψωμί, ή ολόκληρα κομμάτια κρέας και θα κρατήσει πολλά πολλά χρόνια;

Ας ρίξουμε λοιπόν μία ματιά σε αυτά που κάνουν μία ψησταριά κάρβουνου καλύτερη από μία άλλη…

Υλικό

Μαντεμένια η μεταλλική?

Εδώ η απάντηση είναι εύκολη αν κοιτάξουμε απλά τις ιδιότητες του μαντεμιού που μια μεταλλική απλά δεν τις έχει!

  • Πετυχαίνει ομοιόμορφη κατανομή θερμoκρασίας
  • Διατηρεί την θερμοκρασία περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο υλικό
  • Εχει μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή.
  • Δεν διαβρώνεται, δεν σκουριάζει. Αντέχει στην υγρασία (ιδανική για παραθαλάσσια μέρη).

Πλεονεκτήματα στο Ψήσιμο

  • Ειδικός σχεδιασμός για ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας σε όλη την επιφάνεια της ψησταριάς
  • Μεγάλη διάρκεια διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας λόγω μοναδικών ιδιοτήτων μαντεμιού
  • Το ψήσιμο στο μαντέμι δίνει ιδιαίτερη – ομοιόμορφη γεύση στα ψητά
  • Αναδεικνύει την γεύση των ψητών διατηρώντας τα θρεπτικά συστατικά τους
  • 40% Οικονομία στα κάρβουνα

Διάσταση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά BBQ είναι το μέγεθός του. Πράγματι, ανάλογα με το μοντέλο, η επιφάνεια μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Είναι σημαντικό να καθορίσετε εκ των προτέρων τον αριθμό των επισκεπτών με τους οποίους είναι πιθανό να χρησιμοποιήσετε το μπάρμπεκιου σας.

Με ένα μπάρμπεκιου που είναι πολύ μικρό, θα ξοδέψετε πολύ περισσότερο χρόνο πίσω από τις ψησταριές και λιγότερο χρόνο με τους καλεσμένους σας.

Αξεσουάρ

Πρέπει να σκεφτείτε όλα όσα θα σχετίζονται με το μπάρμπεκιου. Ίσως το θέλετε σε τροχοφόρο καλάθι ή με σταθερό πόδι. Αυτό είναι ένα σημαντικό κριτήριο κατά την αποθήκευση της ψησταριάς, για παράδειγμα, ή εάν ο άνεμος είναι αντίθετος, για να αλλάξετε τον προσανατολισμό της συσκευής σας και να μην υποφέρετε από τον καπνό κατά τη διάρκεια ενός γεύματος.

Αν θέλετε να μαγειρέψετε και να ψήσετε ταυτόχρονα, με ή χωρίς θερμόμετρο, αυτό που πρέπει να ψάξετε είναι το μπάρμπεκιου με καπάκι. Ανάλογα με το πόση χρήση πρόκειται να κάνετε από το μπάρμπεκιου σας, ένα συρτάρι στάχτης μπορεί να κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη.

Παρεμπιπτόντως, έχετε ακούσει για το Turbomagic της Somagic Πρόκειται για ένα σύστημα ταχείας ανάφλεξης για μπάρμπεκιου με κάρβουνο, έναν ανεμιστήρα που λειτουργεί με μπαταρία και επιταχύνει τη δημιουργία γρήγορων κάρβουνων.

Και τέλος, χρειάζεστε ράφια στο πλάι για να στηρίξετε το ποτήρι σας κατά το μαγείρεμα ή το πιάτο με φαγητό που περιμένει να μαγειρευτεί; Μόλις απαντηθούν αυτές οι ερωτήσεις θα είστε σε θέση να διαλέξετε ψησταριά από μια πολύ μικρότερη γκάμα μοντέλων.