Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν ψησταριές υγραερίου και δεν την αλλάζουν με τίποτα άλλο. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα για την ψησταριά υγραερίου.
Οι ψησταριές υγραερίου, χρησιμοποιούν μια φιάλη υγραερίου (ιδανικά μία των 10kg βουτανίου-προπανίου) η οποία συνδέεται εύκολα με ένα σωλήνα και ρυθμιστή αερίου με την ψησταριά και με την αυτόματη πιεζοηλεκτρική ανάφλεξη δημιουργείται χαμηλή φωτιά στους καυστήρες. Με την χρήση αντιφλογιστικών στεγάστρων/σχαρών δημιουργείται και διαχέεται η κατάλληλη θερμοκρασία για το ψήσιμο. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα υπάρχει καπάκι που βοηθά να διατηρείται η θερμοκρασία στο θάλαμο ψησίματος., παρακολουθώντας ανά πάσα στιγμή και την θερμοκρασία από το θερμόμετρο.
Μπορεί μία ψησταριά υγραερίου να φαίνεται ακριβή αρχικά, όμως η μακρά διάρκεια ζωής με την σωστή συντήρηση και η δυνατότητα ψησίματος και μαγειρέματος πολλών και διαφόρων συνταγών με μία μόνο ψησταριά εξοικονομεί μακροπρόθεσμα χρήμα και χρόνο. Πλέον θα μπορείτε να ψήσετε ακόμη και μία μόνο μπριζόλα μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς προετοιμασία και χωρίς να ενοχλήσετε κανέναν με καπνό, απλά και εύκολα στο μπαλκόνι σας ανάβοντας μία ή δύο εστίες και λερώνοντας ελάχιστα την μονάχα την σχάρα ψησίματος.